Viorica Dăncilă: Eu am lovit de două ori companiile energetice

Viorica Dăncilă
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Fostul premier, Viorica Dăncilă, spune că pe vremea când era prim-ministru a lovit de două ori în companiile energetice. Afirmația sa vine în contextul actual al majorării prețurilor la energie

Invitată la Realitatea, Viorica Dăncilă a spus: Am lovit de două ori companiile energetice. În primul rând prin impozit de 2% din cifra de afaceri și prin plafonarea gazului natural la 68 de lei mia de metri cubi.

Viorica Dăncilă mai susține că în urma acestor decizii a fost demisă din fucție. Pe mine m-au costat aceste decizii, pentru că imediat am fost demisă.

Fostul premier critică deciziile guvernului actual cu privire la suprataxarea companiilor energetice.

Au pus suprataxarea cifrei de afaceri, dar din păcate nu vor plăti nimic. Se vrea taxă de solidaritate de 60%. Nimic mai simplu. Își vor crește artificial cheltuielile și își vor mișcora profitul din afaceri”, a declarat Viorica Dăncilă în emisiunea CONTROVERSAT.

Soțul fostului premier a fost director mai mulți ani în cadrul companiei Petrom. Dăncilă se plânge însă că salariul său a fost mai mic în comparație cu salariile directorilor austrieci din aceași companie

Soțul meu era director de 5 ani la Petrom, cu mult inaintea venirii austriecilor de la OMV. Acum e pensjonat de 2 ani. Soțul meu nu avea acealși salariu ca un director din Austria. Este inginer de foraj extracție și și-a exercitat meseria în favoarea României.

Fostul premier a mai spus că a fost nevoită să impună sancțiuni împotriva companiei la care lucra soțul său

Urmăriți Politic Media și pe Google News