Vladimir Putin a declarat mobilizare militară parțială

penitenciare Rusia
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat o mobilizare militară parțială în Rusia. Războiul din Ucraina ajunge la aproape șapte luni iar Moscova pierde teren pe câmpul de luptă.

„Vorbim de mobilizare militară parțială, adică doar cetățenii care se află în prezent în rezervă vor fi supuși mobilizării și, mai ales, cei care au servit în forțele armate au o anumită specialitate militară și experiență relevantă”, a spus Putin.

Anunțul lui Putin către națiune vine la o zi după ce regiunile controlate de ruși din estul și sudul Ucrainei au anunțat planurile de a organiza referendumuri pentru a deveni părți integrante ale Rusiei. Eforturile susținute de Kremlin de a anexa patru regiuni ar putea pregăti scena pentru ca Moscova să escaladeze războiul după succesele ucrainene.

“Auzim mereu amenințări la adresa poporului nostru. Politicieni iresponsabili vorbesc despre a asigura arme cu rază lungă Ucrainei pentru a lovi Rusia. Acest lucru deja se întâmplă, cum vedem în Belgorod. Folosesc drone pentru a ataca zonele de graniță. Washington și Bruxelles vor să mute acțiunea militară pe teritoriul rus. Este amenințată cultura, politica, suveranitatea.

Vorbim de un șantaj nuclear. Centrala Zaporijie a fost țintită. NATO a spus că este posibil să folosească arme nucleare împotriva Rusiei, nu permitem asemenea tratamente. Noi avem diverse arme de distrugere și componente mult mai moderne decât ale NATO.

Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra. Rusia trebuie să-și apere suveranitatea, independența, prin toate mijloacele la dispoziție. Vor să ne șantajeze cu armele nucleare. În istoria noastră, poporul nostru a avut destinul de a se apăra de cei care ne-au atacat patria mamă”, a mai adăugat Putin

Sursă alternativă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News