Vladimir Putin a decretat legea marțială în regiunile anexate din Ucraina

penitenciare Rusia
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Vladimir Putin a decretat legea marțială în cele patru regiuni anexate din Ucraina. Astfel, regiunile Donbas, Luhansk, Zaporijie și Herson sunt supuse unor restricții

Decretul lui Putin, oferă și putere suplimentară autorităților din regiunile de graniță ale Rusiei. Decizia vine după o serie de înfrângeri pe câmpul de luptă.

Lucrăm la rezolvarea unor sarcini foarte complexe la scară largă pentru a asigura securitatea și a proteja viitorul Rusiei, a spus Putin.

După decretarea legii marțiale, conducerea unui teritoriu este preluată de către structuri militare

Putin a cerut, de asemenea, guvernului să înființeze un consiliu special de coordonare. Acesta va fi sub conducerea prim-ministrului Mihail Mișustin pentru a lucra cu regiunile „anexate” pentru a stimula efortul de război al Moscovei în Ucraina.

Nu este clar cât de eficient ar putea noile măsuri să susțină poziția militară a Rusiei pe teren

Ordinul lui Putin a venit în ziua în care oficialii instalați de ruși în Herson le-au spus civililor să părăsească unele zone cât mai curând posibil. Rușii se așteaptă la un atac iminent ucrainean.

Oficialii locali au spus că plănuiesc să mute până la 60.000 de civili din Herson în următoarele șase zile.

ISW apreciază că odată cu legea marțială, ucrainenii din regiunile anexate vor fi recrutați cu forța în armata rusă

Ocupanții vor încerca să vă recruteze în armata lor. Va fi peste tot la fel ca în Donețk și Luhansk. Vă rugăm să evitați asta cât de mult puteți! Încercați să părăsiți teritoriul ocupat! Dacă nu puteți face acest lucru și vă veți afla în structurile militare rusești, încercați cu prima ocazie să depuneți armele și să veniți către pozițiile controlate de Armata Ucraineană, le-a transmis Volodimr Zelenski ucrainenilor

Surse alternative: ISW, AlJazeera

Urmăriți Politic Media și pe Google News