Volodimir Zelenski l-a invitat pe Donald Trump la Kiev, însă cu o condiție

Zelenski Trump
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Volodimir Zelenski l-a invitat pe Donald Trump la Kiev, însă cu o condiție. Președintele ucrainean a menționat că fostul lider al SUA ar fi binevenit să viziteze capitala, cu condiția ca Trump să poată opri războiul cu Rusia într-un interval de 24 de ore, așa cum a afirmat anterior.
Trump a subliniat că, în calitate de președinte, ar putea încheia imediat conflictul, insistând ca atât Zelenski, cât și președintele rus Vladimir Putin, să accepte o înțelegere, bazându-se pe relația sa declarată bună cu ambii lideri. În cariera sa politică, Trump a evidențiat în mod repetat că are o relație pozitivă cu Putin, chiar și în contextul invaziei pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022, care a avut consecințe tragice, soldându-se cu zeci de mii de vieți pierdute.

Da, te rog, Donald Trump – te invit în Ucraina, la Kiev, a spus Zelenski, într-un interviu la postul de televiziune din Marea Britanie Channel 4 News. Dacă poți opri războiul în 24 de ore, cred că va fi suficient să vii la Kiev, în orice zi când sunt aici

Zelenski a adăugat că, dacă Trump are o „formulă” pentru a pune capăt războiului, el vrea să știe care este.

Chiar dacă Ucraina manifestă un interes deosebit în dezvoltarea legăturilor cu candidatul republican și susținătorii săi înaintea alegerilor prezidențiale din SUA din noiembrie, Zelenskyi are toate motivele să fie prudent în privința individului care pare să aibă puțin entuziasm pentru susținerea continuă a Ucrainei în rezistența împotriva invaziei ruse.

Cu adevărat, Trump l-a admirat pe Putin, considerându-l „inteligent”, și a apreciat extinderea teritorială semnificativă obținută de Rusia, fără a primi decât sancțiuni relativ minore.

În timpul mandatului său la Casa Albă, Trump a fost și subiectul unor acuzații din partea Camerei Reprezentanților, întrucât s-a spus că a exercitat presiuni asupra lui Zelenski pentru a continua investigații cu conotații politice care ar putea influența șansele lui Joe Biden în cursa pentru Casa Albă, în timp ce Kievul căuta să obțină mai multe rachete din partea Statelor Unite.

♦ Activistă ridicată din casă de poliție pentru o postare de pe Facebook

Fostul președinte a fost ulterior achitat de Senat.

Sursă: Politico

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News