DIICOT a trimis în judecată din greșeală un colaborator sub acoperire

agent DIICOT sub acoperire trimis in judecată din eroare
agent DIICOT sub acoperire trimis in judecată din eroare

DIICOT a trimis în judecată un colaborator sub acoperire din greșeală. Prin intermediul colaboratorului, o rețea de contrabandiști a fost identificată și destructurată. Membrii acesteia au fost trimiși în judecată într-un dosar privind contrabanda cu țigări. De asemenea, DIICOT a luat măsuri legale împotriva propriului său colaborator sub acoperire. Deși, acesta era autorizat de către procurorul responsabil pentru caz.

Norocul său a fost că instanța a sesizat greșeala

Tribunalul Brăila a reținut că, potrivit dispoziţiilor articolului 16, alineatul 1, litera d din Codul de Procedură Penală, acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare sau exercitată dacă există o cauză justificativă sau de neimputabilitate.

Aderarea inculpatului I.C. la grupul infracţional a fost realizată strict în scopul realizării transportului de ţigarete din data de 24.10.2016. Acestea au fost livrate efectiv pe 25.10.2016 în Constanţa. Procurorul de caz, emitent al ordonanţelor de folosire a inculpatului I.C. în calitate de colaborator, a stabilit că inculpatul I.C., în această calitate, a acţionat în limitele autorizării. Mai mult, inculpatul a dat şi declaraţie în cadrul acestui dosar penal în calitate de martor ameninţat, sub identitatea nereală, se arartă în decizia instanței

Colaboratorul a fost trimis în judecată după ce, în 2016, a transportat 11.000 de pachete de țigări de contrabandă. De asemneea, a fost acuzat că ar fi tăinuit transportul altor 52.000 de pachete de țigări de contrabandă.

În definitiv, bărbatul a fost achitat de Tribunalul Brăila

Fotografie cu caracter ilustrativ

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*