Pedeapsa cu moartea pentru relațiile între persoane de același sex ar putea deveni lege în Irak

pedeapsa cu moartea in Irak pentru homosexualitate
pedeapsa cu moartea in Irak pentru homosexualitate
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Pedeapsa cu moartea pentru relațiile între persoane de același sex ar putea deveni lege în Irak, relatează Deutsche Wellle. Un politician irakian a introdus un proiectul de lege în parlament. Orice comportament care se abaate de la heterosexualitate este un pericol pentru țara, a transmis Raad al-Maliki

La mijlocul lunii august, Raad al-Maliki a prezentat un proiect de lege care ar modifica „Legea privind combaterea prostituției”. Aceasta era în vigoare în Irak din 1988. Ea prevedea transformarea relațiile între persoane de același sex într-o infracțiune. De asemenea, devenea infracțiune orice fel de expresie a identității transgender.

În prezent, codul penal din Irak nu are legi specifice privind homosexualitatea. Comunitatea LGBT din Irak este acum judecată în temeiul legii anti-prostituție șiarticolul 393 din Codul penal. Acesta din urmă, în vigoare din 1969, interzice strict violul sau sodomia. .

Dacă proiectul de lege al lui al-Maliki ar fi adoptat, relațiile între persoane de același sex din Irak ar fi condamnate la pedeapsa cu moartea. Sau, alternativ, la sentințe lungi de închisoare. Proiectul de lege se referă și la femeile transgender și stabilește o pedeapsă de până la trei ani de închisoare. Se impune și amendă de până la 7.100 de euro pentru oricine „imită o femeie”. Acesta din urmă este definită ca purtarea machiajului sau îmbrăcămintea femeilor sau „a arăta ca femeie” în public, mai notează publicația citată

Recent, autoritatea oficială de reglementare a mass-media din Irak a ordonat marți tuturor companiilor media și social media care operează în statul arab să nu folosească termenul „homosexualitate”. În schimb, va fi folosită sintagma de „devianță sexuală”

Sursă alternativă: Deutsche Welle; Foto: AP

Urmăriți Politic Media și pe Google News