215 militari ucraineni din batalionul Azov eliberați într-un schimb de prozonieri

Servicemen of Ukraine's Azov Battalion pray in the Ukraine's second-biggest city of Kharkiv on March 11, 2022, following Russia's invasion of Ukraine. (Photo by Sergey BOBOK / AFP) (Photo by SERGEY BOBOK/AFP via Getty Images)
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Mai mulți comandanți din batalionul Azov au fost eliberați într-un schimb de prozonieri. Un total de 215 militari ucraineni au fost eliberați

Rusia și Ucraina au făcut schimb de sute de prizonieri de război după ce Turcia și Arabia Saudită au intermediat un schimb de prizonieri. Printre aceștia s-au numărat și luptători de la uzina Azovstal.

Ministrul rus de Externe a făcut un ocol imens pentru a ajunge la New York

Soldații au fost eliberați în schimbul a 55 de prizonieri ruși, precum și a lui Victor Medvedchuck, liderul partidului politic interzis pro-rus din Ucraina. Printre cei eliberați s-au numărat luptători care au condus apărarea uzinei Azovstal din Mariupol, un act care a devenit emblematic al rezistenței ucrainene.

„Am reușit să eliberăm 215 de oameni”, a anunțat șeful de cabinet al președinției ucrainene, Andriy Yermak. El a continuat spunând că comandanții batalionului Azov au fost incluși în cei eliberați.

Yermak a continuat mulțumind președintelui turc Recep Tayyip Erdogan pe Twitter. Acesta a spus că comandanții Azov erau deja în siguranță în Turcia datorită „aranjamentelor personale” dintre Zelenski și Erdogan.

Batalionul Azov este o unitate a Gărzii Naționale a Ucrainei. A atras atenția luptă împotriva separatiștilor pro-ruși din regiunea Donbas din 2014.

Prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman și guvernul său au jucat, de asemenea, un rol în intermediarea schimbului de prizonieri.

Printre străinii eliberați s-au numărat cinci cetățeni britanici, doi veterani militari americani și alți prizonieri din Maroc, Suedia și Croația. Ei au fost transportați cu avionul în Arabia Saudită

Sursă alternativă: DW

Urmăriți Politic Media și pe Google News