Atac armat în Germania

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Astăzi de dimineață a avut loc un atac armat în Germania, în orașul Dresden. Operațiunea poliției este în desfășurare

Update: Poliția transmite că suspectul rănit, a fost arestat

Știrea inițială:

Mai multe instituții de presă locale au spus că un bărbat înarmat a încercat mai întâi să pătrundă în clădirea Radio Dresda și a tras cu arma înainte de a se îndrepta către mall-ul Altmarktgalerie.

Autoritățile au deschis o linie de contact cu suspectul prin telefon, după ce acesta s-ar fi blocat într-o cameră din mall.

Poliția a evacuat centrul comercial din centrul orașului

O mare prezență a poliției a fost desfășurată la mall-ul Altmarktgalerie, care a fost izolat de public.

„Departamentul de poliție din Dresda efectuează în prezent o operațiune în centrul orașului Dresda. Contextul este suspiciunea unei situații de ostatici”, a spus departamentul într-un comunicat.

Poliția a mai spus că piața de Crăciun Striezelmarkt din apropiere a fost închisă și le-a cerut localnicilor să stea departe de zonă, un purtător de cuvânt spunând agenției de presă germană DPA că situația este încă foarte neclară.

Ulterior, aceștia au confirmat că trupul unei femei de 62 de ani a fost găsit într-un apartament din cartierul Prohlis. Femeia este mama suspectului de 40 de ani.

Potrivit radiodifuzorului local Radio Dresda, bărbatul înarmat era încă în libertate.

Nu este primul atac armat în Germania. Acum câțiva ani Germania s-a confruntat cu mai multe astfel de atacuri. Cele mai multe au fost revendicate se susținători ISIS

Sursă: DW

Urmăriți Politic Media și pe Google News