Atac masiv cu rachete asupra Ucrinei

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Rusia a lansat astăzi un nou atac masiv cu rachete asupra Ucrinei, relatează agențiile de presă internaționale

Marile orașe ucrainene, inclusiv Kiev și Harkov, se află sub un atac masiv cu rachete rusești, potrivit oficialilor ucraineni. Cel puțin trei persoane au fost rănite în capitala Kiev, a declarat primarul orașului.

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak spune că peste 120 de rachete au fost lansate asupra Ucrainei. Primarul din Lviv, Andriy Sadovyi, spune că 90% din oraș nu are electricitate, iar transportul public electric nu funcționează.

Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, spune că 16 rachete au fost doborâte deasupra orașului. „Pentru moment, la Kiev sunt trei răniți, inclusiv o fată de 14 ani. Toți sunt în spital”, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko, pe rețelele de socializare.

Unitățile de apărare aeriană au doborât și 21 de rachete în regiunea Odesa din sud-vestul Ucrainei, a declarat guvernatorul acesteia, Maksym Marchenko. Fragmente ale uneia dintre rachetele inamice au căzut în interiorul unei clădiri rezidențiale. Din fericire nu au existat victime, a spus el. El a adăugat că au existat daune la infrastructura energetică și au fost întreruperi de urgență în regiune.

Guvernatorul Harkovului, Oleg Synegubov, spune că „infrastructura critică” a fost vizată în regiunea Harkiv și orașul său principal, unde patru rachete au lovit cartierele de est și de sud.

Primarul din Liov, Andriy Sadovyi, a transmis pe Telegram că 90% din orașul din vestul Ucrainei este fără electricitate, iar transportul public electric nu funcționa.

„Poate exista întreruperi în alimentarea cu apă”, a mai spus el.

Orașul, aproape de granița Ucrainei cu Polonia, a fost un refugiu relativ sigur în timpul războiului, dar s-a confruntat cu rachete rusești – inclusiv astăzi

Sursă alternativă: AlJazeera; Foto: Getty Images


Urmăriți Politic Media și pe Google News