Cel puțin 29 de morți în Ucraina după ce Rusia a lovit din plin un bloc cu o rachetă balistică

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Cel puțin 29 de morți după ce Rusia a lovit un bloc cu o rachetă balistică din orașul Dnipro. Rusia a recunoscut atacul cu rachete dar nu a menționat blocul de locuințe

Echipajele de urgență au lucrat în noaptea rece și toată ziua la clădirea rezidențială cu mai multe etaje. Aproximativ 1.700 de oameni trăiau în cartierul respectiv, potrivit Associated Press-Frontline War Crimes Watch.

Armata rusă a lansat sâmbătă 33 de rachete de croazieră. Dintre acestea 21 au fost doborâte, potrivit generalului Valerii Zalujni, comandantul șef al forțelor armate ucrainene. Racheta care a lovit blocul a fost o rachetă Kh-22 lansată din regiunea Kursk a Rusiei. Potrivit comandamentului forțelor aeriene, Ucraina nu are un sistem capabil să intercepteze acest tip de armă.

Rusia a vizat, de asemenea, capitala, Kiev, și orașul de nord-est Harkiv. Atacul vine după o pauză de două săptămâni. Anterior, Rusia a lansat multiple atacurile aeriene împotriva infrastructurii energetice din Ucraina

Rusia a recunoscut duminică loviturile cu rachete, dar nu a menționat că a lovit un bloc cu o rachetă balistică în Dnipro. De asemenea, Rusia a negat în mod repetat că a vizat civili în război.

În Dnipro, muncitorii au folosit o macara pentru a încerca să salveze oameni blocați la etajele superioare ale blocului. Unii locuitori au făcut semne pentru ajutor cu luminile pe telefoanele mobile.

Pe lângă cei 29 de morți, cel puțin 73 de persoane au fost rănite și 39 de persoane au fost salvate până duminică după-amiază. Guvernul orașului din Dnipro a declarat că 43 de persoane au fost date dispărute.

„Operațiunile de căutare și salvare și demontarea elementelor structurale periculoase continuă

Revendicând responsabilitatea pentru loviturile cu rachete din Ucraina, Ministerul Apărării al Rusiei a declarat duminică că și-a atins obiectivul.

„Toate țintele desemnate au fost atinse. Scopul atacului a fost atins”, se arată într-un comunicat al ministerului postat pe Telegram. Acesta a spus că rachetele au fost lansate „în sistemul militar de comandă și control al Ucrainei și asupra instalațiilor energetice aferente” și nu a menționat atacul asupra clădirii rezidențiale din Dnipro.

Sursă alternativă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News