Centrala nucleară de la Zaporijie a fost din nou bombardată

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Centrala nucleară de la Zaporijie a fost din nou bombardată, relatează Reuters care citează surse ucrainene

Compania energetică de stat Energoatom a declarat că complexul nuclear Zaporizhzhia a fost bombardat joi. Aceasta a acuzat forțele ruse care au ocupat zona în martie.

Energoatom a declarat că zona centralei a fost lovită de cinci ori, inclusiv în apropierea locului unde sunt depozitate materiale radioactive. Compania a mai transmis că nimeni nu a fost rănit și situația de la uzină a rămas sub control.

Mai devreme în cursul zilei, agenția de știri de stat rusă TASS a declarat că Ucraina a bombardat centrala nucleară pentru a doua oară. Reuters nu a putut verifica în mod independent rapoartele niciunei părți.

Potrivit TASS, loviturile de artilerie ale armatei ucrainene de joi la centrala nucleară Zaporojie nu au provocat incendii la unități electrice, a declarat joi administrația militaro-civilă

„Informațiile [despre consecințele bombardamentelor] sunt analizate, dar unitatea de alimentare cu siguranță nu este în flăcări”, a spus un reprezentant al administrației.

Un câmp din Energodar este în flăcări după bombardamentele ucrainene, a mai transmis agenția rusă

Forțele armate ucrainene au bombardat joi teritoriul centralei nucleare Zaporojie și orașul Energodar pentru a doua oară într-o singură zi

Surse alternative: Reuters, TASS

Urmăriți Politic Media și pe Google News