Coreea de Nord a testat un sistem nou de arme tactice

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Coreea de Nord a testat un nou sistem de arme care va spori eficacitatea armelor sale nucleare tactice, a anunțat duminică presa de stat nord-coreeană, citată de Reuters.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a participat la testarea noii arme ghidate tactice care va creşte puterea artileriei cu rază lungă de acţiune.

De asemenea, acest sistem va îmbunătăţi eficienţa operaţională a armelor nucleare tactice.

Cea mai recentă lansare a avut loc la mai puţin de o lună după ce Phenianul a reluat testarea rachetelor balistice intercontinentale pentru prima dată din 2017.

Vineri, Coreea de Nord a sărbătorit ziua de naştere a liderului fondator, bunicul lui Kim, Kim Il Sung

S-a organizat o manifestare publică uriaşă, artificii şi dansuri, dar fără paradă militară.

Analiştii şi oficialii sud-coreeni şi americani au se așteptau la un test nuclear cu ocazia acestei aniversări.

Coreea de Sud a declarat duminică că a detectat două proiectile lansate sâmbătă de pe coasta de est a penisulei în mare.

Proiectilele au zburat aproximativ 110 kilometri.

Kim Yo-jong, sora liderui a declarat că țara sa se opune războiului, dar va folosi arme nucleare pentru a lovi Coreea de Sud dacă ar fi atacată.

Regimul de la Phenian a testat de şase ori arme nucleare din 2006, iar în 2017 s-a lăudat cu succesul testului unei bombe cu hidrogen cu o putere estimată la 250 de kilotone.

Liderul nord-coreean a transmis echipei militare de cercetare „instrucţiuni importante cu privire la continuarea dezvoltării capacităţilor nucleare de apărare.

Sursa: Reuters

Urmăriți Politic Media și pe Google News