Comandantul Flotei ruse în Marea Neagră a fost demis

SEVASTOPOL, RUSSIA - MAY 9, 2020: Black Sea Fleet commander Igor Osipov salutes during a ceremony to light up the Eternal Flame at at Sapun-Gora memorial complex on Victory Day. On April 16, 2020, Russian President Putin postponed Victory Day military parades and celebrations due to the coronavirus pandemic. Sergei Malgavko/TASS PUBLICATIONxINxGERxAUTxONLY TS0D8943
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Comandantul Flotei ruse în Marea Neagră a fost demis. Anunțul a fost confirmat de agenția rusă RIA Novosti, transmite Reuters

Înlăturarea fostului comandant Igor Osipov ar marca cea mai proeminentă demitere a unui oficial militar de la invazia Rusiei în Ucraina. Flota rusă suferit pierderi grele de oameni și echipament.

Potrivit RIA Novosti, noul comandantul Flotei ruse va fi Viktor Sokolov. Acesta a fost deja prezentat membrilor consiliului militar al flotei din portul Sevastopol.

Flota Mării Negre, care are o istorie venerată în Rusia, a suferit mai multe umilințe extrem de publice în cursul războiului din Ucraina

În aprilie, Ucraina a lovit nava de război Moskva, cu rachete Neptune. Aceasta a luat foc înainte să se scufunde.

Săptămâna trecută, baza sa aeriană Saki din sud-vestul Crimeei, în apropiere de sediul flotei de la Sevastopol, a fost devastată. O serie de explozii care au distrus opt avioane de război, potrivit imaginilor din satelit.

Apoi, marți, exploziile au zguduit un depozit de muniții de la o bază militară din nordul peninsulei. Rusia a numit asta un act de sabotaj, iar Ucraina a dat de înțeles că este responsabilă.

Flota Mării Negre este mult mai mare decât marina Ucrainei. Este o sursă de mândrie națională care datează de la înființarea sa sub împărăteasa Ecaterina cea Mare în 1783.

Sursă: Reuters

Urmăriți Politic Media și pe Google News