Coreea de Nord a lansat două rachete de croazieră în mare

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Coreea de Nord a lansat două rachete de croazieră în mare, potrivit oficialilor sud-coreeni. Este primul test efectuat de regimul de la Phenian de la începutul lunii trecute.

În această dimineață devreme, am detectat că Coreea de Nord a lansat două rachete de croazieră în Marea Vestului din Onchon, provincia Pyongan de Su. Declarația îi aparține unui oficial militar al agenției de presă Yonhap

Ultimul test de arme a avut loc pe 10 iulie. Atunci, Coreea de Nord a testat ceea ce părea a fi un lansator multiplu de rachete. A testat ultima dată rachete de croazieră în ianuarie.

Autoritățile militare din SUA și Coreea de Sud analizează specificații detaliate, cum ar fi distanța de zbor

Lansările au loc la o zi după ce Coreea de Sud și Statele Unite au început un exercițiu comun preliminar de patru zile. Acesta a avut loc în pregătirea antrenamentului cunoscut sub numele de Ulchi Freedom Shield, care are loc între 22 august și 1 septembrie. Exercițiile înfurie Phenianul. Regimul le consideră o repetiție pentru invazie.

Phenianul a efectuat un val fără precedent de teste. Coreea de Nord a lansat și o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) interzisă.

În ciuda sancțiunilor internaționale impuse programelor sale de arme, regimul continuă testele

La sfârșitul lunii trecute, liderul nord-coreean a declarat că țara este gata să-și mobilizeze mijloacele de descurajare nucleară.

Unii experți spun că devine evident că Coreea de Sud nu are o modalitate clară de a contracara influența militară pe care Coreea de Nord o are

Washingtonul ar putea ezita să-și apere aliatul în caz de război, mai consideră unii analiști

Sursă alternativă: AlJazeera; Foto: AP

Urmăriți Politic Media și pe Google News