Contul lui Donald Trump de Twitter a fost reactivat

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Contul lui Donald Trump de Twitter a fost reactivat de către Elon Musk, noul proprietar al companiei

Musk a făcut anunțul după ce a organizat un sondaj în care le-a cerut utilizatorilor Twitter să voteze cu „da” sau „nu” dacă contul lui Donald Trump de Twitter ar trebui restabilit.

Votul „da” a câștigat, cu 51,8%. Anterior, Musk a spus că Twitter va stabili noi proceduri și un „consiliu de moderare a conținutului” înainte de a lua decizii de restabilire a conturilor suspendate.

„Oamenii au vorbit. Trump va fi repus. Vox Populi, Vox Dei”, a scris Musk pe Twitter, folosind o expresie latină care înseamnă „vocea poporului, vocea lui Dumnezeu”.

La scurt timp după aceea, contul lui Trump, care mai devreme părea suspendat, a reapărut pe platformă complet cu fostele sale tweet-uri, peste 59.000 dintre ele. Urmăritorii săi dispăruseră, cel puțin inițial, dar a început rapid să-i recâștige. Cu toate acestea, nu au existat tweet-uri noi din partea fostului președinte

Nu este clar dacă Trump se va întoarce pe Twitter. Fostul președinte a spus în trecut că nu s-ar alătura din nou, chiar dacă contul i-ar fi restabilit. El se bazează acum pe propriul său site de socializare, mult mai mic, Truth Social. Acesta a fost lansat după ce a fost blocat de pe Twitter.

Trump și-a pierdut accesul la Twitter la două zile după ce susținătorii săi au luat cu asalt Capitoliul. Fostul lider de la Casa Albă a scris atunci pe Twitter „Fight like hell”.

Twitter i-a blocat contul după ce Trump a scris o 2 tweet-uri despre care compania a spus că ridică îndoieli suplimentare cu privire la legitimitatea alegerilor prezidențiale și ridică riscuri pentru inaugurarea prezidențială

Sursă alternativă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News