Director de penitenciar reținut pentru folosirea abuzivă a funcției în scop sexual

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Un fost director de penitenciar a fost reținut pentru folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, transmite DNA

CHIȘ HORIA ȘTEFAN, ofițer de poliție, fost director al Penitenciarului Baia Mare, este cercetat pentru săvârșirea infraciunilor de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă și șantaj, toate în formă continuată

În perioada 2020-2022, în calitate de director al Penitenciarului Baia Mare, inculpatul Chiș Horia Ștefan ar fi pretins, în repetate rânduri, unei subordonate, ofițer de poliție, favoruri de natură sexuală. Inculpatul a profitat de situația de autoritate și de superioritate asupra victimei.

Pe fondul refuzului persoanei vătămate de a avea o relație extraprofesională cu inculpatul Chiș Horia Ștefan, la data de 19 mai 2022, inculpatul ar fi exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate. Au rezultat leziuni constatate de medicina legală. Gravitatea acestora a fost apreciată la 6-7 zile de îngrijiri medicale.

Actele de violență s-ar fi produs chiar in biroul directorului.

Ulterior, pentru a evita eventualele consecințe ale gestului său, respectiv evitarea unei anchete disciplinare și destituirea din funcție, precum și posibile urmări pentru situația sa familială, inculpatul Chiș Horia Ștefan ar fi constrâns-o pe persoana vătămată să nu sesizeze Administrația Națională a Penitenciarelor. Acesta a amenințat atât victima, cât și penitenciarul vor avea de suferit.

În acest demers, directorul penitenciarului ar fi fost susținut și de inculpata Kozma Angela Carmen. Aceasta era psiholog în cadrul penitenciarului.

Mai mult de atât, inculpatul ar fi amenințat persoana vătămată cu expunerea unor presupuse imagini compromițătoare

Angela Carmen, psiholog în cadrul penitenciarului a fost de asemenea, reținută

Faptele prezentate de DNA au fost relatate de publicația Recorder acum 4 luni. Investigația poate fi consultată AICI

Urmăriți Politic Media și pe Google News