Președintele polonez sunat de un comediant rus care s-a dat drept Emmanuel Macron

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Președintele polonez, Andrej Duda a fost sunat de un comediant rus care s-a dat drept Emmanuel Macron. Convorbirea a durat aproape 8 minute și este considerată un incident major de securitate

Comedianții ruși care se pretindeau a fi președintele francez l-au păcălit pe președintele polonez, Andrzej Duda. Au reușit să-l convingă să le ofere informații sensibile despre discuțiile sale cu Joe Biden, Volodimir Zelensky și șeful NATO. Convorbirea a avut loc imediat după ce o rachetă a explodat săptămâna trecută în estul Poloniei.

Biroul lui Andrej Duda a confirmat informația

Președinția poponeză a declarat că este unul dintre multele apeluri internaționale pe care președintele le-a primit într-un moment tensionat pe 15 noiembrie, imediat după ce o rachetă a lovit în estul Poloniei, aproape de granița cu Ucraina, ucigând doi bărbați. Liderii NATO și ai Poloniei au spus că racheta provine cel mai probabil de la un sistem de apărare aeriană ucraineană care a tras ca răspuns la un baraj de atacuri rusești asupra infrastructurii energetice a Ucrainei.

Serviciile corespunzătoare verifică modul în care farsorii ar fi putut ajunge la Duda, a mai transmis administrația prezidențială

Este pentru a doua oară când președintele polonez este păcălit astfel. În 2020, aceeași farsori au vorbit cu el dându-se drept secretar general al ONU.

https://www.youtube.com/watch?v=6xnFebPVzVI&t=40s

În noua înregistrare postată pe YouTube de farsorii ruși Vladimir Kuznetsov și Alexei Stolyarov, cunoscuți drept Vovan și Lexus, Duda poate fi auzit mulțumind unui bărbat pe care îl crede Macron pentru că l-a sunat.

Sursă alternativă: ABC News

Urmăriți Politic Media și pe Google News