Două avioane militare s-au ciocnit în aer la un show aviatic

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Două avioane militare s-au ciocnit în aer la un show aviatic în Dallas, Texas. Nu este clar câți oameni se aflau la bordul bombardierului și al avionului de vânătoare

Coliziunea a făcut ca avioanele să se prăbușească la sol și să explodeze

Ambele aeronave erau aparate de epocă care au fost folosite în al doilea război mondial

Cele două avioane militare s-au ciocnit în aer și s-au prăbușit în timpul unui spectacol aerian

Incidentul a implicat un bombardier Boeing B-17 Flying Fortress din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și un avion de luptă Bell P-63 Kingcobra. Acestea zburau la Wings Over Dallas Airshow de pe Aeroportul Executive din Dallas, potrivit Administrației Federale a Aviației (FAA).

Echipajele de urgență s-au grăbit la locul accidentului, au declarat oficialii aeroportului pe Twitter, dar nu era clar câte persoane se aflau la bordul celor două avioane, a spus FAA.

Hank Coates, președintele și CEO al Forțelor Aeriene Comemorative,a declarat că B-17 are de obicei un echipaj de patru până la cinci persoane.

P-63 are echipajul unui singur pilot, a adăugat Coates, Acesta nu a spus câte persoane se aflau la bordul aeronavei în momentul prăbușirii, nici numele sau starea acestora.

Imaginile de știri de la fața locului au arătat epave mototolite ale avioanelor într-o zonă ierboasă din interiorul perimetrului aeroportului.

Pompierii au declarat pentru The Dallas Morning News că nu sunt victime printre oamenii de la sol.

Clipurile video postate pe rețelele de socializare au surprins incidentul în timp ce s-a desfășurat. Avionul de vânătoare pare să zboare în bombardier, urmând ca ambele să se prăbușească rapid la pământ

În 2011, 11 persoane au fost ucise în Reno, Nevada, când un P-51 s-a izbit de spectatori. În 2019, un bombardier s-a prăbușit în Hartford, Connecticut, ucigând șapte persoane.

Sursă alternativă: AlJazeera

Urmăriți Politic Media și pe Google News