Elon Musk vrea să integreze inteligența artificială în implantul pe creier dezvoltat de Neuralink

Elon Musk Inteligența artificială Neuralink
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Elon Musk vrea să integreze inteligența artificială în implantul pe creier dezvoltat de Neuralink. Elon Musk afirmă că implanturile cerebrale dezvoltate de Neuralink vor fi cea mai bună modalitate prin care oamenii se vor putea integra și concura cu sistemele avansate de inteligență artificială în viitor.

Neuralink este inițiativa lui Musk de a dezvolta microcipuri futuriste implantate în creier. Compania lucrează la aceste microcipuri pentru a înregistra și simula activitatea cerebrală. Musk speră că, în viitorul apropiat, această tehnologie ar putea vindeca tulburările neurologice sau ar putea îmbunătăți simțurile naturale, precum vederea.

„Hai să le oferim oamenilor superputeri,” a declarat el într-un interviu recent pentru podcastul omului de știință în domeniul calculatoarelor, Lex Friedman.

Musk a menționat că primul pacient al companiei a avut un cip Neuralink implantat în creier în ianuarie 2024. Câteva săptămâni mai târziu, compania a anunțat că pacientul a reușit să controleze un mouse de computer folosindu-și doar gândurile. Musk a declarat că, de atunci, compania a implantat un cip și în creierul unui al doilea pacient.

Elon Musk vrea să integreze inteligența artificială în implantul pe creier dezvoltat de Neuralink

Musk a prezentat Neuralink ca o tehnologie care, în viitor, ar putea facilita „simbioza” între oameni și inteligența artificială. În conversația sa cu Friedman, Musk a declarat că cipurile Neuralink ar putea fi cea mai bună modalitate de a preveni ca AI să depășească oamenii și să devină incontrolabilă, în stilul „Terminator”.

„Este o idee care ar putea ajuta la siguranța AI,” a spus el. „Am putea alinia mai bine voința colectivă a oamenilor cu AI dacă rata de ieșire, în special, ar fi crescută dramatic. Și cred că există potențialul de a crește rata de ieșire cu, nu știu, trei, poate șase, poate mai multe ordine de mărime. Deci, este mai bine decât situația actuală.”

Cele mai mari companii de tehnologie din lume sunt într-o cursă pentru a dezvolta inteligența generală artificială, o tehnologie teoretică viitoare în care AI poate raționa ca oamenii. Ideea a fost întâmpinată cu o cantitate considerabilă de îngrijorare. Musk însuși a criticat OpenAI, cea mai importantă companie de AI din lume, pe care a ajutat la fondarea, pentru că este prea agresivă și nu consideră în mod adecvat importanța siguranței.

Sursă: Insider

Urmăriți Politic Media și pe Google News