Papa Francisc a solicitat interzicerea armelor letale care utilizează inteligența artificială

PApa despre inteligența artificiala
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Papa Francisc a cerut interzicerea „armelor autonome letale” în cadrul unui discurs adresat liderilor G7 la summitul din Italia, în care a discutat despre pericolele cauzate de inteligența artificială (AI).

Vineri, pontiful a devenit primul lider al Bisericii Catolice care a participat vreodată la o reuniune a Grupului celor Șapte.

În lumina tragediei conflictului armat, este urgent să reconsiderăm dezvoltarea și utilizarea dispozitivelor precum așa-numitele ‘arme autonome letale’ și, în cele din urmă, să interzicem utilizarea acestora”, a spus Papa Francisc.

„Aceasta începe cu un angajament efectiv și concret de a introduce un control uman tot mai mare și mai adecvat. Nicio mașină nu ar trebui să aleagă vreodată să ia viața unui om.”

G7 – care reunește Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite – a declarat vineri că AI „poate juca un rol crucial în promovarea progresului și dezvoltării în societățile noastre”.

„Recunoaștem impactul AI în domeniul militar și necesitatea unui cadru pentru dezvoltarea și utilizarea responsabilă a acesteia”, au spus liderii într-o declarație preliminară.

El le-a spus liderilor adunați în regiunea sudică a Italiei: „Inteligența artificială este, în același timp, un instrument captivant și înfricoșător. Am condamna umanitatea la un viitor fără speranță dacă am lua oamenilor capacitatea de a lua decizii despre ei înșiși și despre viețile lor, condamnându-i să depindă de alegerile mașinilor.”

♦ Înalta Curte desființează pentru a doua oară rechizitoriul din dosarul Revoluției

Sursă alternativă: AlJazeera

Urmăriți Politic Media și pe Google News