Energie Verde. China construiește capacități de producție mai mari decât tot restul lumii la un loc

Energie Verde, panouri solare + Eolian
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

China construiește o capacitate de producție pentru energie verde mai mare decât restul lumii la un loc, potrivit unui studiu realizat de Global Energy Monitor și citat de AFP

A doua economie mondială, este cel mai mare emițător de gaze cu efect de seră responsabile de schimbările climatice. China s-a angajat să aducă emisiile de carbon la un vârf până în 2030 și să atingă neutralitatea de carbon până în 2060.

În prezent, China are în construcție o capacitate totală de 339 GW, incluzând 159 GW de energie eoliană și 180 GW de energie solară, „aproape de două ori mai mult decât restul lumii la un loc”, conform Global Energy Monitor.

China depășește cu mult Statele Unite, care construiesc doar 40 GW în total, conform raportului.

Extinderea rapidă a energiilor regenerabile ridică speranțe că emisiile de carbon ale Beijingului vor atinge un vârf mai devreme decât se anticipa.

În plus, în prima jumătate a anului 2024, China nu a eliberat noi permise pentru proiecte de oțel pe bază de cărbune, o mișcare văzută ca un posibil „punct de cotitură” în eforturile sale de a atinge obiectivele de carbon.

Raportul CREA afirmă: „Pe măsură ce cererea Chinei pentru oțel atinge un vârf și devine disponibilă mai multă materie primă reciclată, există un mare potențial de a renunța la producția pe bază de cărbune, reprezentând o oportunitate semnificativă pentru reducerea emisiilor în următorii 10 ani.”

Oamenii de știință spun că încălzirea globală face vremea extremă mai frecventă și mai intensă.

În ultimii ani, mai multe țări din întreaga lume au făcut pași semnificativi în direcția producției de energie verde ca parte a eforturilor lor de combatere a schimbărilor climatice și reducere a emisiilor de carbon.

Suedia, de exemplu, a reușit să producă aproape două treimi din energia sa din surse regenerabile, cum ar fi hidroenergia și energia eoliană. Costa Rica a demonstrat o realizare notabilă, furnizând aproape întreaga sa necesitate de electricitate din surse 100% regenerabile, inclusiv hidroenergie, energie eoliană și geotermică. Norvegia și Uruguay sunt alte exemple de țări care au adoptat în mod semnificativ surse de energie curată, contribuind astfel la reducerea dependenței de combustibili fosili și la promovarea unor economii mai durabile.

De asemenea, Germania a făcut progrese semnificative în adoptarea energiei eoliene și solare, devenind una dintre cele mai mari piețe de energie verde din lume iar Danemarca este lider mondial în capacitatea de energie eoliană per capita și a făcut eforturi considerabile pentru a reduce emisiile de carbon

Sursă alternativă: AFP

Urmăriți Politic Media și pe Google News