Finlanda se teme de migranți și securizează granița cu Rusia

Fluxul de migranți trebuie oprit încă de la granița cu Rusia
Fluxul de migranți trebuie oprit încă de la granița cu Rusia
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Finlanda nu vrea un flux de migranți ilegali, astfel securizează granița cu Rusia. Polițiștii de frontieră și soldații finlandezi au început să ridice bariere, inclusiv obstacole din beton acoperite cu sârmă ghimpată. Aceasta la cele mai multe puncte de trecere de pe lunga graniță a țării nordice cu Rusia, informează Agerpres

Oficialii au anunțat miercuri că lunga frontieră a țării nordice cu Rusia va fi supravegheată mai atent. Scopul este de a gestiona mai eficient fluxul de migranți fără documente.

În luna noiembrie, aproximativ 600 de migranți din Orientul Mijlociu și Africa au ajuns în Finlanda fără vize sau documente corespunzătoare. Este o cifră mult mai mare decât cea din septembrie și octombrie. Printre aceștia se numără persoane din Afganistan, Irak, Siria, Yemen, Kenya, Maroc și Somalia. Datele au fost furnizate de oficialii de frontieră. Tomi Tirkkonen, comandant adjunct în districtul de grăniceri Kainuu din estul Finlandei, a subliniat necesitatea acestor măsuri pentru menținerea ordinii și asigurarea securității traficului legal la frontiere.

Kremlinul a exprimat regretul său în legătură cu decizia Finlandei de a închide punctele de control. De asemenea, a respins acuzațiile autorităților finlandeze. Conform Finlandei, Rusia ar fi încurajat influxul de migranți la graniță. Aceasta ca o pedeapsă pentru aderarea țării la NATO.

Districtul Tirkkonen monitorizează și supraveghează două dintre cele nouă puncte de trecere ale Finlandei de-a lungul graniței cu Rusia. Este vorba de o frontieră ce se întinde pe o distanță de 1,340 de kilometri. Constituie de asemenea, granița externă a Uniunii Europene și reprezintă flancul nord-estic al NATO.

» 300 de mogranți dispăruți în Oceanul Atlantic

Sursă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News