Fostul ministru adjunct al Apărării din Iran a fost spânzurat

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Fostul ministru adjunct al Apărării din Iran a fost spânzurat, informează AlJazeera. Acesta a fost acuzat de spionaj pentru Regatul Unit și condamnat la moarte

Iranul a executat un fost ministru adjunct al apărării din cauza acuzațiilor de spionaj pentru Regatul Unit.

Serviciul de știri oficial al justiției a confirmat sâmbătă dimineața că Alireza Akbari, a fost spânzurat după ce a fost condamnat pentru că a acționat împotriva securității naționale prin spionaj pentru informațiile britanice.

Acesta a adăugat că Akbari a fostanterior condamnat la moarte. A afectat securitatea internă și externă a țării prin transmiterea informațiilor

„Acțiunile serviciului britanic de spionaj în acest caz au arătat valoarea condamnatului, importanța accesului său și încrederea inamicului în el”, a adăugat acesta.

Acesta a susținut că a primit instruire de la MI-6, a înființat companii-fantomă pentru a contracara serviciile de informații iraniene. A avut întâlniri de informații în diferite țări. Austria și Emiratele Arabe Unite printre acestea. Iranul susține că Alireza Akbari a primit cetățenia britanică ca recompensă pentru „trădarea” țării sale.

După ce fostul ministru adjunct al Apărării din Iran a fost executat, premierul Marii Britanii a transmis un comunicat:

Este un act dur și laș, efectuat de un regim barbar, fără respect pentru drepturile omului propriului popor

Ministrul de externe James Cleverly a spus: „Acest act barbar merită condamnat în cei mai puternici termeni posibil. Acest lucru nu va rămâne necontestat.”

El a cerut anterior oprirea execuției lui Akbari, spunând că „acesta este un act motivat politic al unui regim barbar care ignoră total viața umană”.

Statele Unite au cerut, de asemenea, oprirea execuției.

S-a presupus că Akbari a transmis informații despre zeci de înalți oficiali iranieni, inclusiv Mohsen Fakhrizadeh, un om de știință nuclear de top asasinat lângă Teheran în 2020. Iranul a pus atacul pe seama Israelului.

Sursă: AlJazeera

Urmăriți Politic Media și pe Google News