Peste 3 milioane de refugiați ucraineni au intrat în România

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Peste 3 milioane de refugiați ucraineni au intrat în România în 202,2 potrivit raportului publicat de guvern. Pentru asigurarea nevoilor de bază, protecția și incluziunea acestora au fost alocate peste 500 de milioane euro

România a dovedit că este un partener de încredere european și internațional. Nu numai că delimitează războiul de pace și stabilitate, dar a oferit și cele mai importante coridoare de sprijin internațional pentru Ucraina. Am pus la dispoziție infrastructura noastră națională rutieră, feroviară, fluvială și maritimă. a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit raportului, peste 3,2 milioane de cetățeni ucraineni ne-au trecut granițele în ultimele 12 luni. Dintre aceștia peste 2,5 milioane au beneficiat de sprijin direct de la Guvernul României sau partenerii noștri.

În prezent, avem peste 107 000 de cetățeni ucraineni au ales să rămână în România. 5000 dintre aceștia s-au angajat. Peste 47 000 sunt copii. Țara noastră a fost și este spațiul de siguranță și liniște pentru valurile de refugiați Ucraineni care au intrat în România. Acest lucru se vede în resursele alocate pentru asigurarea nevoilor de bază, cât și pentru protecția și incluziunea acestora în comunitățile noastre

Peste 500 mil euro alocate de la bugetul de stat și partenerii internaționali. Au fost implicate 6 ministere. Planul național de măsuri pe termen mediu și lung a inclus și 20 de legi modificate și adoptate pentru gestionarea persoanelor strămutate din Ucraina. De asemenea, 1.500 de autorități locale și 300 de organizații neguvernamentale implicate în furnizarea de sprijin direct refugiaților din Ucraina.

România a dezvoltat un mecanism de coordonare și colaborare între toate părțile implicate activ în gestionarea crizei. Guvernul României, prin ministerele și instituțiile sale, societatea civilă prin ONG-uri, fundații, mediul privat și cetățeni. Agențiile ONU s-au coordonat și s-au completat reciproc pentru primirea, susținerea și integrarea ucrainenilor.

Raportul integral poate fi consultat AICI

Urmăriți Politic Media și pe Google News