Franța are un nou premier. Are 34 de ani și este homosexual

Premeir Franța Gabriel Attal
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Franța are un nou premier. Are 34 de ani și este homosexual. Președintele Emmanuel Macron l-a desemnat pe Gabriel Attal să formeze un nou guvern, informează Reuters. La vârsta de 34 de ani, Attal urmează să devină cel mai tânăr prim-ministru din istoria țării.

În mai puțin de un deceniu, Gabriel Attal a escaladat rapid, plecând de la o poziție de recrut cu experiență în ministerul sănătății până la ocuparea celui de-al doilea cel mai important birou de stat din Franța, notează The Guardian




De la începutul acestei săptămâni, el a devenit cel mai tânăr premier al Franței la vârsta de 34 de ani

Noul premier desemnat să conducă guvernul din Franța este primul lider al guvernului care se identifică public ca fiind gay.

Și-a construit cariera politică după ce a părăsit Partidul Socialist în 2016 pentru a susține candidatura lui Macron la președinție. A fost ales în parlament în 2017 și s-a alăturat guvernului un an mai târziu ca secretar de stat pentru tineret, devenind cel mai tânăr membru al cabinetului de la începutul celei de-a cincea republici a Franței. Ulterior, a deținut funcția de purtător de cuvânt al guvernului și apoi de ministru al bugetului. Din iulie, ocupă poziția de ministru al educației și acum devine al patrulea prim-ministru care preia această funcție în timpul mandatului lui Macron.

Este o traiectorie remarcabilă, chiar și pentru cineva din mediul privilegiat al lui Attal, unde fiecare progres în carieră pare să fi fost surprinzător de rapid.

♦ Fiul şefului Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei se alfă printre victimele de la Ferma Dacilor

În primii ani ai mandatului președintelui Emmanuel Macron, Attal a fost parte dintr-un grup de tineri bine educați, din medii înstărite, aleși să-l consilieze și să-l sprijine pe acest lider francez la fel de tânăr.

Gabriel Attal s-a distins în cadrul acestei echipe prin abilitatea sa de a vorbi în public despre orice problemă și prin talentul său de a găsi formule concise și replici pregnante. Capacitatea sa impresionantă de comunicare și abilitatea de a răspunde rapid la întrebările din parlament în fața publicului l-au consacrat sub porecla de „Lunetist”.

SUrse: Politico, Reuters, The Guardian

Urmăriți Politic Media și pe Google News