Germania, Franța și Polonia anunță achiziții comune de armament pentru Ucraina din piețele internaționale

achiziții de armament
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Germania, Franța și Polonia anunță achiziții de armament pentru Ucraina din piețele internaționale, informează DPA. Reuniți la Berlin într-un summit special, cei trei lideri și-au exprimat solidaritatea cu Ucraina în contextul războiului

Toți trei suntem serioși în ceea ce privește sprijinul nostru pentru Ucraina, a declarat Scholz vineri la Berlin, în urma consultărilor cu președintele francez Emmanuel Macron și premierul polonez Donald Tusk.
Solidaritatea și acțiunea comună sunt indispensabile pentru a apăra pacea și libertatea în Europa

Mai mult ca oricând, unitatea noastră este forța noastră. Și cele trei state ale noastre, Germania, Polonia și Franța, au o responsabilitate specială în acest sens, a mai spus Olaf Scholz

Cancelarul a promis că Ucraina se poate baza pe sprijin și că ajutorul nu se va diminua: „Suntem îndeaproape și neclintit de partea Ucrainei”.

Macron a subliniat că cele trei țări sunt unite și analizează situația din Ucraina cu claritate, fiind hotărâte să apere securitatea Europei și să nu permită Rusiei să obțină victoria.

Premierul polonez a adăugat că întâlnirea de la Berlin demonstrează că cei trei lideri vorbesc în unanimitate despre securitatea continentului. El a respins speculațiile că ar exista divergențe între capitalele europene, calificându-le drept exagerate.

Pe lângă aceste achiziții de armament comune anunțate astăzi, Franța are în acest sens un parteneriat și cu Cehia

Toate cele trei țări NATO furnizează Ucrainei arme pentru a lupta împotriva invaziei ruse în curs. Cu toate acestea, Scholz și Macron au avut recent divergențe cu privire la remarcile președintelui francez care au sugerat posibilitatea unor viitoare desfășurări de trupe de luptă NATO în Ucraina.

Sursă: DPA

Urmăriți Politic Media și pe Google News