Șeful NATO: Conflictul din Ucraina poate deveni un război între Rusia și NATO

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Șeful NATO și-a exprimat îngrijorarea că luptele din Ucraina ar putea scăpa de sub control și ar putea deveni un război între Rusia și NATO, potrivit unui interviu publicat vineri.

Dacă lucrurile merg prost, pot merge îngrozitor de prost, a spus Secretarul General al NATO pentru NRK.

Este un război teribil în Ucraina. Este, de asemenea, un război care poate deveni un război cu drepturi depline care se extinde într-un război între Rusia și NATO, a spus el. Lucrăm în fiecare zi pentru a evita asta.

Este important să se evite un conflict care implică mai multe țări din Europa, a spus Stoltenberg

Înainte de a fi Secretar General NATO, Stoltenberg, a fost prim-ministru al Norvegiei

Kremlinul i-a acuzat în repetate rânduri pe aliații NATO că au devenit efectiv o parte a conflictului. Statele NATO au furnizat constant arme Ucrainei. De asemenea, au furnizat informații militare pentru a ataca forțele ruse.

Într-un comentariu care reflectă tensiunile crescânde dintre Rusia și Occident, președintele Vladimir Putin a sugerat că Moscova s-ar putea gândi să folosească ceea ce el a descris drept conceptul american de lovitură preventivă.

Cu mult înainte de războiul din Ucraina, Kremlinul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la eforturile SUA de a dezvolta așa-numita capacitate Prompt Global Strike. Aceasta prevede lovirea țintelor strategice ale unui adversar oriunde în lume în decurs de o oră.

Putin a remarcat că o astfel de lovitură ar putea elimina unitățile de comandă.

Ne gândim la asta. SUA nu s-a ferit să vorbească deschis despre asta în ultimii ani, a spus el. Putin susține că rachetele de croazieră ghidate de precizie ale Moscovei depășesc armele similare din SUA. Rusia are arme hipersonice pe care SUA nu le-au avut dislocate, a mai spus Putin

Sursă alternativă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News