Gregorian Bivolaru, arestat în Franța și acuzat de violențe sexuale

Gregorian Bivolaru
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Gregorian Bivolaru, a fost arestat în Franța și pus sub acuzare de un tribunal din Paris pentru violențe sexuale. După o amplă acțiune a poliției franceze, Gregorian Bivolaru, „guru” de origine româno-suedeză, a fost din nou reținut. Grupul este acuzat de comiterea unor acte de violență sexuală în cadrul unei organizații internaționale de yoga, care este acuzată de practici sectare.

Gregorian Bivolaru, în vârstă de 71 de ani, este considerat figura centrală a grupului, descris ca având trăsături de mafie și practicând proxenetism sub acoperirea unor principii filosofice.

Alături de Bivolaru, foarte cunoscut în România și fondator al primei școli de yoga din țara comunistă în anii 1970, au fost reținute mai multe persoane suspectate că ar fi avut roluri de importanță în această presupusă sectă, care ar avea câteva sute de adepți în Franța.

Sondaj Inscop Research pentru următoarele alegeri prezidențiale

El este fondatorul Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), redenumită Atman după extinderea sa în afara României. A fost arestat marți într-o amplă acțiune a poliției în Franța. În timpul detenției sale, Bivolaru a negat că ar fi avut un rol de conducere, însă a afirmat că ”este dotat cu abilități remarcabile” și că este „victima unei conspirații politice”.

Acuzat de viol, individul s-a prezentat ca fiind „un ghid spiritual”: conform unei surse din poliție care a relatat afirmațiile sale. După o etapă numită „consacrare”, femeile ajungeau să-l „iubească” în casa sa.

Vineri seara, Gregorian Bivolaru a fost inculpat pentru viol, abuz asupra unor persoane în situaţie vulnerabilă, sechestrare şi trafic de persoane în bandă organizată

Grupul său, care susține că practică tantra yoga, este acuzat că ascunde o sectă care se ocupă de violență sexuală la scară largă, folosind tehnici de manipulare mentală pentru a condiționa victimele să accepte relații sexuale fără consimțământul lor, a explicat o altă sursă judiciară interogată de AFP.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, mișcarea ar fi încurajat femeile să intre în relații sexuale cu Gregorian Bivolaru și/sau să se implice în practici pornografice plătite, atât în Franța, cât și în străinătate.

O femeie, care a dorit să-și păstreze anonimatul și s-a identificat ca victimă, a relatat pentru AFP că a fost supusă traficului sexual „de mai multe ori”, în Marea Britanie și Franța

Urmărit de autoritățile din România în mai multe rânduri, Bivolaru a fugit și a obținut azil politic în Suedia la începutul anului 2006, adoptând și un nou nume: Magnus Aurolsson.

În 2013, el a fost condamnat în absență la șase ani de închisoare în România și a dispărut câțiva ani înainte de a fi arestat în februarie 2016 în Franța, fiind deja în fugă.

Predat atunci autorităților române, Bivolaru a reușit să dispară din nou înainte de a fi localizat aăptămâna asta în Franța.

Surse alternative: Agerpres, Associated Press

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News