În mai puțin de 3 zile, peste 1.100 de persoane au fost ucise în luptele dintre Hamas și Israel

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

În mai puțin de 3 zile, peste 1.100 de persoane au fost ucise în luptele dintre Hamas și Israel, informează AlJazeera. Dintre acestea, peste 700 sunt israelieni, iar 436 sunt palestinieni

Alte câteva mii de persoane sunt rănite

Armata israeliană spune că a dislocat 100.000 de soldați lângă gardul din Fâșia Gaza.

Luptele cu arme continuă între luptătorii Hamas și forțele israeliene în trei zone principale din sudul statului Israel. În Karmia și în orașele Ashkelon și Sderot.

Armata israeliană, a afirmat că a recâștigat controlul asupra tuturor orașelor din jurul gardului Gaza.

În declarații citate de presa israeliană, purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, a declarat că incidentele de ciocniri între trupe și luptători au fost „izolate” în ultimele ore.

El a spus că în prezent nu există lupte în regiune, adăugând: „Este posibil să mai existe terorişti în zonă”.

Hagari a spus că tancurile, sprijinite de elicoptere de luptă și drone, apără breșele din jurul gardului, adăugând că 15 din 24 de orașe de la graniță au fost evacuate.

Armata israeliană continuă bombardamentul în Gaza. Israelul spune că a lovit peste 500 de ținte. Bombardamentul intens a strămutat până acum peste 120.000 de oameni în enclava palestiniană asediată.

Ministerul român de Externe transmite că aproximativ 800 de români încă se află în Israel. Alți 350 sunt în Fâșia Gaza, iar 100 dintre ei au solicitat evacuarea

Sursă: ALJazeera

Urmăriți Politic Media și pe Google News