SUA mută portavionul USS Gerald R. Ford în estul Mediteranei pentru a ajuta statul Israel

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

SUA mută portavionul USS Gerald R. Ford  în estul Mediteranei pentru a ajuta statul Israel, informează Associated Press. Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a declarat duminică că a ordonat grupului de atac al portavionului USS Gerald R. Ford să navigheze spre Estul Mediteranei pentru a fi gata să asiste Israelul după atacul surpriză al Hamas, care a făcut peste 1.000 de morți și mii de răniți de ambele părți

Portavionul USS Gerald R. Ford și cei aproximativ 5.000 de marinari ai săi și puntea de avioane de război vor fi însoțiți de crucișătoare și distrugătoare într-o demonstrație de forță care este menită să fie gata să răspundă la orice, de la eventual interzicerea unor arme suplimentare de a ajunge la Hamas și efectuarea supravegherii.

Desfăşurarea pe mare, care include şi o serie de nave şi avioane de război, subliniază îngrijorarea pe care Statele Unite o au în încercarea de a descuraja conflictul să crească. Guvernul israelian a declarat oficial război duminică și a dat undă verde pentru „pași militari importanți” pentru a riposta împotriva Hamas.

Austin adaugă, de asemenea, că Statele Unite vor furniza muniții statului Israel și că asistența sa de securitate va începe să se deplaseze.

Pentagonul disloca, alături de portavionul USS Gerald R. Ford și alte avioane de luptă în regiune.

Sursă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News