Ion Ceban a câștigat primăria Chișinău din primul tur

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Ion Ceban a câștigat primăria Chișinău din primul tur. Ceban, este văzut ca un apropiat al Moscovei și al președintelui Putin. A candidat acum  din partea Mișcării Alternativa Națională, pe care o conduce.Anterior, fost  membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și este primar în fucție din 2019

Potrivit Agerpres, Ion Ceban a fost ales acum de 132.245 de alegători, ceea ce reprezintă 50.58% din totalul cetățenilor care au participat la vot în Chișinău.

Vreau să vă asigur că voi fi primarul tuturor, absolut al tuturor. Am luat şi voi lua în continuare notiţe la acele remarci, la acele critici care sunt constructive şi la acele propuneri care au venit şi de la unii contracandidaţi, a declarat Ion Ceban după publicarea rezulytatelor

Pe a doua poziție se află Lilian Carp, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, partidul aflat la guvernare, care a primit sprijinul a 73.930 de alegători (28.27%).

Pe a treia poziție se găsește Adrian Albu, candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova, cu 11.815 voturi (4.52%), iar pe locul patru – Victor Chironda, reprezentantul Platformei Dreptate și Adevăr, cu un total de 9.989 voturi (3.82%).

Partidul lui Ion Ceban a fost pe primul loc și la Consiliul Municipal

Mișcarea Alternativa Națională (MAN), partid înființat și condus de primarul Ion Ceban, a câștigat cel mai mare număr de mandate în Consiliul Municipal Chișinău, însă nu va avea majoritate în această autoritate deliberativă. După alegerile de duminică, MAN a obținut 33,10% din voturi, ceea ce se traduce în 21 de mandate de consilier.

Pe locul doi s-a clasat Partidul Acțiune și Solidaritate, partidul aflat la guvernare, care a obținut susținerea a 32,88% dintre alegători și a câștigat 20 de mandate. Cel de-al treilea partid în Consiliul Municipal a fost Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, care a obținut 9,64% din voturi și un total de șase mandate.

În Consiliul Municipal au mai intrat Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, cu două mandate, datorită unui scor de 4,46% la alegeri, Partidul Renașterea – un mandat (2,64%), și Partidul Dreptate și Adevăr – un mandat (2,55%).

Sursă: Agerpres

Urmăriți Politic Media și pe Google News