Iranul acuză Statele Unite că încearcă să creeze tensiuni în Orientul Mijlociu

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Iranul acuză Statele Unite că încearcă să creeze tensiuni în Orientul Mijlociu, a declarat putătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Iran, citat de AlJazeera

„SUA încearcă din nou să creeze tensiuni și crize în regiune, bazându-se pe politica eșuată a iranofobiei”, a spus Nasser Kanani, într-o declarație.

”Statele Unite a fost primul stat care a lansat o bombă nucleară, și interferează constant în afacerile altor țări, au declanșat conflicte armate și au vândut cantități masive de arme în regiune”, a mai adăugat acesta

Referindu-se la sprijinul continuu al Washingtonului pentru Israel, Kanani a spus că SUA sunt „principalul accesoriu al ocupației continue pe pământurile palestiniene, crimelor zilnice ale regimului împotriva palestinienilor și apartheidului”.

Comentariile guvernului iranian au venit după ce Biden a vizitat Israelul și rivalul Arabia Saudită, prima sa călătorie în calitate de președinte al SUA având ca scop contracararea influenței iraniene în regiunea Orientului Mijlociu.

La un summit de la Jeddah care a reunit șase membri ai Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG), precum și Egipt, Iordania și Irak, Biden le-a promis liderilor arabi că Washingtonul nu se retrage din regiune.

La începutul acestei săptămâni, președintele iranian Ebrahim Raisi a promis un „răspuns dur și regretabil” dacă SUA și aliații săi ar face o „greșeală” în ceea ce privește Iranul.

Israelul este singura putere din Orientul Mijlociu care deține zeci de arme nucleare, dar refuză să le declare sau să permită inspecția internațională.

Sursă: AlJazeera; Foto: AFP

Urmăriți Politic Media și pe Google News