Peste 100 de migranți lăsați în frig în fața casei vicepreședintelui SUA

A
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Peste 100 de migranți lăsați în frig în fața casei vicepreședintelui SUA. Aceștia au fost aduși cu un autobuz. Un purtător de cuvânt al Casei Albe a descris această mișcare drept o cascadorie „crudă”. Afară erau temperaturi fosrte scăzute

Grupurile pentru drepturile omului și guvernul SUA au criticat dur duminică transportul cu autobuzul a zeci de solicitanți de azil în condiții meteorologice reci și periculoase către Washington, D.C.

Oficialii din Texas nu au confirmat dacă statul le-a coordonat transportul. Mișcarea amintește de acțiuni similare întreprinse de guvernatorul Greg Abbott și de alți lideri de stat republican.

Între 110 și 130 de persoane care solicitau azil în Statele Unite au fost plasate în autobuze charter șitransportate de la granița cu Mexic în Texas până în capitala SUA.

Aceștia au fost lăsați lângă reședința vicepreședintelui Kamala Harris sâmbătă seara, când aveau loc sărbătorile din Ajunul Crăciunului.

În grupul de migranți lăsați în fața casei vicepreședintelui SUA se aflau și copii. Unii oameni erau îmbrăcați în tricouri doar când au ajuns la Washington, D.C. La acea vreme, temperaturile în capitală erau în jur de -9 grade Celsius

Călătoria a avut loc în timp ce o furtună masivă de iarnă a adus zăpadă, gheață și frig extrem în 60% din SUA.

Administrația Biden a criticat acțiunea. Nu numai pentru calendarul său în weekendul de Crăciun, ci și pentru faptul că transportul a avut loc în condiții meteorologice periculoase de iarnă.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat: O cascadorie crudă, periculoasă și rușinoasă

Așa cum am spus în repetate rânduri, suntem dispuși să lucrăm cu oricine. Republican sau democrat deopotrivă. Căutăm soluții reale, cum ar fi reforma cuprinzătoare a imigrației și măsurile de securitate. Aceste jocuri politice se realizează nimic și doar pune vieți în pericol, a mai transmis Casa Albă

Sursă: DW

Urmăriți Politic Media și pe Google News