ITIA a cerut în instanță ca Simona Halep să returneze banii câștigați din tenis în 2022

Simona Halep, tribunalul de arbitraj sportiv, TAS
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

ITIA a cerut în instanță ca Simona Halep să returneze parte din bani câștigați din tenis în 2022, în urma deciziei de dopaj . Suma solicitată de Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis este de aproape 2 milioane de dolari. Reprezintă câștigurile pe care sportiva româncă le-a realizat în perioada martie – octombrie 2022.

De asemenea, ITIA a cerut în prima instanță și anularea rezultatelor obținute de sportivă în perioada respectivă. Tribunalul independent Sport Resolutions a respins însă cererea ITIA.

Prin urmare, Simona Halep va fi nevoită să returneze doar o mică parte din bani câștigați din tenis în perioada respectivă. Este vorba de suma obținută prin participarea la turneul de tenis US Open 2022. Aceasta este 80.000 de dolari.

Simona Halep mai are la dispoziție o cale de atac la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Sportiva a anuțat deja că va face apel la această instanță din Elveția.

Potrivit Euronews, ITIA este condusă de Karen Moorhouse. Britanica a fost numită în februarie 2023 pe această poziție. Interesant este că ea s-a aflat în centrul unui scandal uriaș în Marea Britanie, pentru că asupra sa au planat suspiciuni de corupție care aveau legătură cu Consiliul Ligii de Fotbal-Rugby (RFL) din care ea făcea parte.

Cel mai mare premiu obținut de Simona Halep în perioada menționată a fost la Wimbledon. Sportiva a încasat atunci 660.000 de dolari după ce a părăsit competiția în semifinale

În întreaga sa carieră de până acum ,Halep a încasat din tenis peste 40 de milioane de dolari


Urmăriți Politic Media și pe Google News