Joe Biden este îngrijorat că Netanyahu încearcă să tragă SUA într-un conflict mai larg

Joe Biden Benjamin Netanyahu
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Potrivit unor surse din Casa Albă, citate de NBC News, președintele Joe Biden și-a exprimat îngrijorarea în mod privat cu privire la eforturile lui Netanyahu de a trage SUA mai adânc într-un conflict mai larg.

În prezent, Statele Unite se confruntă cu perspectivele unui potențial război între statele naționale rivale, conform declarațiilor unui oficial al administrației. Această posibilitate ar reprezenta o extindere dramatică și periculoasă a conflictului de lungă durată dintre Iran și Israel, având potențialul de a destabiliza și mai mult Orientul Mijlociu.

În plus, oficiali de rang înalt din cadrul Pentagonului și-au exprimat, de asemenea, în mod privat frustrarea față de momentul atacului de la Damasc, deoarece acesta ar fi putut avea consecințe „catastrofale de escaladare”.

De-a lungul decadelor de tensiuni cu Israelul, Iranul a evitat anterior un conflict direct, optând în schimb pentru strategii de subminare a adversarului său prin intermediul împuternicirii armate în Liban, Siria, Gaza și în alte zone.

În comunicările recente cu SUA, Iranul a indicat că va răspunde Israelului, dar a dorit să evite o escaladare care ar putea duce la un război total, conform oficialilor americani.

O întrebare crucială în această situație este dacă atacul Iranului va fi interpretat așa cum și-a propus Teheranul sau va declanșa o reacție neintenționată din partea Israelului, care ar putea duce la o escaladare într-un ciclu incontrolabil de violență, conform analiștilor.

Cu toate acestea, în ciuda acestor preocupări, Președintele Joe Biden a avut o convorbire peste noapte cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, reafirmând angajamentul Statelor Unite față de securitatea Israelului. În cadrul discuției, el a lăudat, de asemenea, capacitățile țării de a respinge atacurile, văzând acest lucru ca un semn pentru alți potențiali amenințători ai securității Israelului.

Sursă: NBC News
Urmăriți Politic Media și pe Google News