Judecătorii din Marea Britanie vor putea folosi inteligența artificială pentru redactarea hotărârilor legale

inteligența artificială folosită de judecătorii englezi
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Judecătorii din Marea Britanie vor putea folosi inteligența artificială pentru redactarea hotărârilor legale. Decizia a fost luată în ciuda riscului ca acesta să genereze răspunsuri eronate

Un grup de patru judecători înalți din Regatul Unit au emis îndrumări judiciare pentru inteligența artificială (AI), care se ocupă de „utilizarea responsabilă” a inteligenței artificiale în instanțe și tribunale.

Îndrumarea, publicată pe 12 decembrie, se adresează magistraților, membrilor completului de judecată și judecătorilor din Anglia și Țara Galilor și are scopul de a informa și avertiza oficialii instanțelor.

♦ Tribunalul de Arbitraj Sportiv a stabilit data audierilor în cazul Simona Halep

Ghidul indică cazuri potențiale de utilizare a inteligenței artificiale, în primul rând în aspecte administrative, cum ar fi rezumarea textelor, scrierea prezentărilor și scrierea de e-mailuri.

Al doilea cel mai înalt judecător al Angliei, Sir Geoffrey Vos, a spus că inteligența artificială  oferă „oportunități mari pentru sistemul de justiție, dar pentru că este atât de nou, trebuie să ne asigurăm că judecătorii de la toate nivelurile o înțeleg în mod corespunzător

Cu toate acestea, majoritatea ghidurilor îi avertizează pe judecători să fie vigilenți cu privire la consumul de informații false produse prin căutări și rezumate AI, precum și să fie precauți cu privire la orice lucru fals produs de AI în numele lor. În mod deosebit nu este recomandată utilizarea AI pentru cercetare și analiză juridică.

Îndrumarea spunea că informațiile furnizate de instrumentele AI „pot fi inexacte, incomplete, înșelătoare sau depășite”. De asemenea, a menționat că legile Statelor Unite pot influența majoritatea sistemelor AI. „Chiar dacă pretinde să reprezinte legea engleză, s-ar putea să nu facă acest lucru.”

♦ Un nou Fake News la Digi 24

În prezent, judecătorii din Anglia și Țara Galilor nu sunt obligați să dezvăluie nicio lucrare pregătitoare înainte de a emite o hotărâre.

Potrivit judecătorilor emitenți, acest ghid este primul pas într-o „suită de muncă viitoare” pentru a sprijini interacțiunile judiciare cu inteligența artificială. Pe viitor, sistemul judiciar din ambele instanțe și tribunale va avea posibilitatea de a susține un sondaj și de a trimite orice întrebări.

Sursă alternativă: Cointelegraph

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News