Ludovic Orban: Ciucă s-a predat

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Ciucă s-a predat, a scris transmis Ludovic Orban printr-un mesaj postat pe pagina sa. Fostul premier îl critică pe Ciucă pentru legea bugetului și spune că a procedat ca Viorica Dăncilă

Ciucă s-a predat. Chiar înainte de rocadă. Încă de la elaborarea și adoptarea bugetului de stat pe 2023. Nici măcar nu a venit în Parlament să prezinte legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat, deși este o cutumă ca premierul să fie cel care prezintă bugetul ( doar premierul Viorica Dăncilă a mai absentat de la susținerea bugetului în Parlament ). L-a lăsat pe ministrul pesedist al finanțelor Câciu. A venit doar la votul final și a votat ca orice parlamentar.

Oricine citește cu atenție bugetul poate trage concluzia că este practic bugetul guvernului Ciolacu, nu al unui guvern condus de un penelist. Bugetul este construit pe o creștere a fiscalității pentru companii, microîntreprinderi, profesii liberale, persoane care câștigă din activități independente, angajați cu contract part-time.

Ministerele economice, care oferă suportul dezvoltării, sunt subfinanțate. Sunt crescute bugetele ministerelor pesediste, în special bugetul Ministerului Familiei. Are o creștere de peste 600%, comparativ cu anul trecut. Firea, candidatul oficial al PSD la Primăria Capitalei, a primit cadou o mulțime de bani publici

Creșteri foarte mari ale bugetelor se înregistrează la președinție și la servicii. Asta ca să fie sigur doctorandul Academiei SRI Ciolacu că va fi sprijinit ca să ajungă premier.

Și bugetul educației arată ca pentru Ciolacu. Este la fel de „mare” ca dragostea lui față de școală. Arată clar că guvernul nu își propune sub nicio formă creșterea calității educației în România.

Și bugetul apărării, care crește cu 35 de miliarde, pare făcut pentru a favoriza instalarea premierului Ciolacu. Îl încurajează pe Ciucă să se întoarcă la apărare, adică să renunțe mai ușor la poziția de prim-ministru.

Urmăriți Politic Media și pe Google News