Cancelarul austriac prins cu minciuna de presa germană

Spațiul Schengen: Nehammer își menține opoziția
Spațiul Schengen: Nehammer își menține opoziția
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

O investigație Der Spiegel, citată de G4Media arată contrariul susținut de cancelarul austriac cu privire la migrația prin România. În datele minsterului austriac de Interne nu există nicio mențiune cu privire la o mișcare semnificativă de migrație prin România.

Documentele Ministerului austriac de Interne, care au ajuns în posesia SPIEGEL, arată următoarea realitate înregistrată la mijlocul lunii iunie: Bulgaria și Croația s-au numărat printre principalele țări de tranzit, România doar marginal. Cifrele înregistrate ilustrează situația: astfel în România s-a înregistrat un minus de 49% în cazul imigranților ilegali prinși, în cazul Bulgariei o creștere uimitoare de 197%, iar în Croația o creștere cu 52% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Veto-ul Vienei împotriva României și Bulgariei este aparent banal. Ea poate fi găsită în politica internă austriacă, mai exact în starea dezolantă a partidului conservator ÖVP, notează Der Spiegel

„Poziția Austriei este că trebuie să sprijinim Bulgaria și România. Nu este vorba de o țară împotriva celeilalte, ci este o problemă de securitate. Avem în Austria mai mult de 75.000 de persoane neînregistrate, iar 20.000 de imigranți ilegal au traversat România. De ce știm asta? Datorită anchetelor poliției austriace. Acum trebuie să găsim o soluție pentru această problemă”, a spus cancelarul austriac înaintea Consiliului European.

Banal este și faptul că Austria a susținut aderarea Croației la Schengen, deși migrația prin Croația a crescut, chiar și în datele ministerului austrian de Interne

Urmăriți Politic Media și pe Google News