Mersul trenurilor din Germania întrerupt de un sabotaj

Grevă feroviară
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Mersul trenurilor din Germania a fost întrerupt astăzi de un sabotaj. Actul de sabotaj a cauzat întarzieri masive în partea de nord a Germaniei

Au fost tăiate mai multe cabluri ale infrastructurii feroviare. Sistemul de comunicații al companiei a căzut

Operatorul feroviar german a declarat că autoritățile de securitate au preluat ancheta. Nu au existat informații imediate despre potențialii suspecți. Anchetatorii au spus însă că cablurile de comunicații au fost tăiate într-o locație în afara Berlinului și în alta în statul vestic al Renania de Nord-Westfalia.

Cablurile pentru rețeaua de comunicații întrerupte în două aflate la peste 300 de kilometri distanță una de alta, au declarat surse anonime de securitate pentru revista Der Spiegel

Ministrul Transporturilor Volker Wissing a adăugat: „Este clar că aceasta a fost o acțiune țintită și rău intenționată”

Au fost afectate și unele rute internaționale. Trenurile dus-întors de la și către Berlin prin Amsterdam sunt complet anulate. Între timp, trenurile dinspre și către orașele daneze Copenhaga și Aarhus aveau să se încheie/începe în Padborg, sudul Danemarcei.

Reuters notează că sabotajul a stârnit o alarmă generală. NATO și Uniunea Europeană au subliniat necesitatea de a proteja infrastructura critică, după actele de sabotaj asupra gazoductelor Nord Stream.

Omid Nouripour, liderul partidului Verzilor, care face parte din coaliția federală a cancelarului Olaf Scholz, a declarat că oricine va ataca infrastructura critică a țării va primi un „răspuns decisiv”.

Surse alternative: DW, Reuters

Urmăriți Politic Media și pe Google News