Rusia a atacat iarăsi zone rezidențiale din orașul Zaporijie

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Rusia a atacat iarăsi cu rachete zone rezidențiale din orașul Zaporijie. Cel puțin 17 persoane au fost ucise, iar câteva zeci au fost rănite

Atacul a avut loc într-o regiune pe care Moscova a revendicat-o ca fiind proprie, în urma anexării

Loviturile cu rachete vin la o zi după ce o explozie a provocat prăbușirea parțială a unui pod care leagă Peninsula Crimeea de Rusia. A fost distrusă o importantă arteră de aprovizionare pentru de război și un simbol al puterii ruse în regiune.

Secretarul consiliului municipal Anatoliy Kurtev a declarat că rachetele au lovit orașul Zaporijie peste noapte. Cel puțin cinci case private au fost distruse și aproximativ 40 au fost avariate. De asemenea, armata ucraineană a confirmat atacul, spunând că au fost zeci de victime.

În ultimele săptămâni, Rusia a atacat în mod repetat orașul din sud. Acesta care se află în partea controlată ucraineană a unei regiuni pe care președintele rus Vladimir Putin a anexat-o săptămâna trecută, încălcând legea internațională. Cel puțin 14 persoane au murit joi în loviturile cu rachete rusești asupra blocurilor din Zaporijie. Detalii AICI

Orașul din Zaporijie se află la aproximativ 125 de kilometri de centrala nucleară Zaporijie, deținută în prezent de forțele ruse.

Nimeni nu și-a revendicat responsabilitatea pentru atacul podului din Crimeea. A fost o lovitură semnificativă pentru Rusia și ar putea duce la o escaladare a conflictului. Unii parlamentari ruși au cerut lui Putin să declare o „operațiune de combatere a terorismului”, mai degrabă decât termenul de „operațiune militară specială”, care a minimizat sfera luptei pentru rușii obișnuiți.

Surse alternative: Associated Press, DW; Foto: Reuters

Urmăriți Politic Media și pe Google News