Miza procesului dintre Halep și firma cu supliment presupus contaminat

Simona Halep, tribunalul de arbitraj sportiv, TAS
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Miza unui proces între Simona Halep și firma canadiană acuzată că a furnizat un supliment contaminat ar fi una uriașă. Sportiva româncă ar putea cere daune de câteva zeci de milioane de euro. Sportiva româncă  a fost suspendată 4 ani după testul pozitiv la Roxadustat și acuză firma producătoare că i-a furnizat un supliment contaminat.

Compania susține că nu a fost dată în judecată de Simona Halep, așa cum avocatul sportivei. Acesta a anunțat un proces după verdictul suspendării de 4 ani pentru dopaj. Sportiva urmează să atace la TAS decizia de suspendare până în 2026, dictată de ITIA.

E un ditamai procesul, cu daune pe care le intuim la zeci de milioane de dolari. Pentru că, până la urmă, dacă se dovedește că într-adevăr a fost vina acestei companii, practic, din această eroare se încheie o carieră. Simona pierde o grămadă de bani și atunci miza este foarte mare nu doar reputațională, ci și financiară. Tocmai de aceea Gazeta încearcă să afle de la fața locului informații”. Explicațiile au fost oferite de Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor pentru EuropaFM

Un jurnalist american spune că Halep nu ar avea nicio șansă de câștig într-un proces la TAS. ”Unii refuză să accepte rezultatul procesului”, afirmă Peter Bodo.

Dacă reiese ceva pozitiv din aceste nemulțumiri, acest lucru poate fi pașaportul biologic ca modalitate de monitorizare a activității metabolice, o „armă” excelentă pentru autoritățile anti-doping. Se pare că acesta ar fi jucat un rol major în determinarea faptului că Halep avea prea multă cantitate de substanță interzisă în sânge, fapt care a demontat „pista” conform căreia a fost vorba despre o contaminare, a declarat jurnalistul american pentru tennis.com.

 

Urmăriți Politic Media și pe Google News