Nicolae Ciucă admite că ordonanța pe energie trebuie modificată

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Nicolae Ciucă admite că ordonanța de pe energie, trebuie modificată

Ordonanța pe Energie va trebui să aibă unele modificări, în concordanță cu Comisia Europeană, a declarat premierul

Trebuie ținut cont și de măsurile luate la nivel european în privința reducerii consumului de energie electrică.

Legat de compensarea prețului la carburant premierul a spus că: Acum trebuie să analizăm care sunt elementele de evoluţia a preţurilor la carburanţi, care este evoluţia preţului la petrol, pe piaţa internaţională şi în funcţie de aceasta, vom lua decizia

Ordonanța care reglementează și plafonează prețurile la energie a intrat în dezbaterea comisiilor de specialitate din Senat, în această săptămână. Au fost depuse peste 50 de amendamente. Printre acestea se află, includerea în categoria beneficiarilor cultele religioase, industria farma și transportul public

Senatului a decis ca dezbaterile pe OUG 112/2022 să se desfășoare în două comisii de specialitate: Comisia economică și comisia pentru energie.

Un amendament depus de PSD, prevede ca, consumatorii casnici care depășesc plafonul stabilit de guvern de 255 kWh pentru energia electrică vor plăti un preț de 0,8 lei/kWh pentru cei 255 de kWh. Doar cantitatea ce depășește acest plafon să fie plătită la un preț întreg.

USR cere introducerea unui credit fiscal pentru toate companiile românești. Potrivit amendamentului, acestea ar trebui să primească credit fiscal în cuantumul a 50% din creşterea de prețuri la energie.

ANRE a atenționat guvernul că ultima ordonanță de urgență pe energie, riscă să aducă României o procedură infringement.

Urmăriți Politic Media și pe Google News