Numărul de angajați la stat atinge un nou record

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Numărul de angajați la stat atinge un nou record. Este cel mai mare număr înregistrat în ultimii 12 ani

Astfel, la finalul lunii noiembrie din 2022, numărul de angajați la stat era de 1.280.000 de persoane

Din opoziție, USR atrage atenția că cifrele nu au fost publicate lunar în ultima perioadă. În mod normal, ministerul finanțelor le publică lunar, dar a făcut pauză din septembrie, iar acum a publicat direct noiembrie. De ce? Ca să nu circule aceste date în public la sfârșitul anului, când se făcea bugetul pentru 2023 și când PSD-PNL împingeau pe ultima sută de metri noi angajări, înființarea de noi agenții inutile și, o știți deja, faimoasele creșteri de salarii la stat, transmite USR prin Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei

Salariul mediu la stat este mare decât la privat cu 2.700 de lei în plus pe lună. Pe an, asta înseamnă 32.400 de lei în plus.

Oficial, motivația este că cei de la stat sunt mult mai bine pregătiți decât cei din privat. De fapt s-au blindat cu doctorate și hârtii de la fabrici de diplome.

Cine plătește aceste salarii și sporuri? Chiar contribuabilii din privat cu salariile mai mici. Aceia care suportă cele mai mari taxe pe salariile mici din Europa. O rușine menținută strict din lăcomia politicienilor.

Iar asta se întâmplă chiar acum când avem inflație record, taxe tot mai mari. Dobânzile sunt în creștere și se prefigurează multiple crize peste cea în care suntem deja.

Ce a însemnat asta de fapt? Pentru a face angajări era nevoie de derogare din partea guvernului. Adică s-au deschis ușile fix pentru activul de partid.

Marcel Ciolacu ne mințea că nu vor crește taxele și că va strânge cureaua la stat. Dar singurii care au fost forțați să facă asta au fost românii, mai spune Năsui

Urmăriți Politic Media și pe Google News