Ofițer de informații german arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Un ofițer de informații german a fost arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei, relatează Deutsche Welle

Procurorii federali l-au arestat miercuri pe un angajat al agenției germane de informații externe, BND. Este suspectat de trădare. O investigație internă a BND a dezvăluit că acesta ar fi divulgat informații clasificate în Rusia.

Procurorii au spus că suspectul era un cetățean german pe nume Carsten L. Casa lui și locul de muncă, precum și al unei alte persoane, au fost percheziționate.

Într-o declarație emisă joi după-amiază, BND a spus că acest ofițer de informații a fost plasat în arest. De asemenea, au fost efectuate percheziții la două birouri ale BND.

După ce BND a luat cunoștință de un posibil caz de trădare în propriile sale rânduri în timpul activității sale de informații, BND a lansat imediat investigații interne ample, a spus președintele BND, Bruno Kahl, în declarație. Când acestea au fundamentat suspiciunea, procurorul general federal a fost chemat imediat

Kahl a adăugat că BND lucrează îndeaproape cu anchetatorii, dar nu va da detalii suplimentare.

Reținerea și discreția sunt foarte importante în acest caz particular”, a adăugat el. „Cu Rusia, avem de-a face cu un actor de partea opusă a cărui lipsă de scrupule și disponibilitate de a folosi violența trebuie să luăm în considerare. Fiecare detaliu al acestei operațiuni care devine public înseamnă un avantaj pentru acest adversar Fiecare informație poate dăuna Germaniei

Este pentru prima dată când un angajat al BND este arestat pentru presupusă trădare din 2014, când un spion pe nume Markus R. a fost acuzat că a divulgat informații către agențiile de informații americane. El a fost condamnat în 2016 și condamnat la opt ani de închisoare.

Sursă: DW

Urmăriți Politic Media și pe Google News