ONU avertizează Israel că provoacă dezastru umanitar în Gaza

dezastru umanitar in Gaza
dezastru umanitar in Gaza
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

ONU avertizează Israel că este pe cale să provoace un dezastru umanitar în Gaza. Armata israeliană a ordonat evacuarea tuturor civililor care locuiesc în orașul Gaza și în nordul Fâșiei Gaza. Este iminentă o ofensivă terestră asupra enclavei asediate. Ordinul de evacuare vizează peste un milion de persoane. Israelul le cere palestinienilor din zonele vizate să plece în 24 de ore

Această evacuare este pentru propria dumneavoastră siguranță”, a spus armata israeliană, într-un avertisment despre care spunea că a fost trimis civililor orașului Gaza.

„Veți putea întoarce în orașul Gaza numai atunci când va fi făcut un alt anunț care permite acest lucru. Nu vă apropiați de zona gardului de securitate cu statul Israel”, a adăugat acesta într-un comunicat.

Acesta a avertizat că „în următoarele zile”, armata israeliană „va continua să opereze în mod semnificativ în orașul Gaza și să depună eforturi ample pentru a evita rănirea civililor”.

Peste 1.500 de oameni – aproximativ jumătate dintre ei copii și femei – au fost uciși în bombardamentele israeliene necruțătoare asupra Gaza. Aceasta de când Hamas a atacat Israelul pe 7 octombrie, într-o operațiune surpriză. Hamas care a ucis peste 1.300 de persoane în Israel. Pe ansamblu avem de pa face cu un dezastru umanitar.

„ONU consideră că este imposibil ca o astfel de mișcare să aibă loc fără consecințe umanitare devastatoare”, a declarat purtătorul de cuvânt, Stephane Dujarric.

„ONU face un apel ferm ca orice astfel de ordin emis de Israel, dacă este confirmat, să fie anulat, evitând ceea ce ar putea transforma ceea ce este deja o tragedie în Gaza, într-o situație catastrofală”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ONU

Sursă alternativă: AlJazeera

» Amnesty International cere ridicarea blocadei din Gaza

Urmăriți Politic Media și pe Google News