Pacienți uciși de neglijența cadrelor medicale din Spitalul Județean Craiova

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Doi pacienți au fost aparent uciși de neglijența cadrelor medicale din Spitalul Județean Craiova. Un barbat a murit după ce i-a fost administrat un anticoagulant greșit, relatează A3CNN

Pe data de 14 octombrie, Aurel Drăghici a mers în Policlinica Spitalului Clinic Județean de Urgență să fie consultat de un medic întrucât nu se simțea bine.

La internare, medicul a cerut să i se facă un set de analize. Doar că asistentele nu au avut eprubetă și nu i-au mai recoltat sânge. Mai mult, au transmis medicului rezultatele analizelor care i se făcuseră în urmă cu o lună.

Bărbatul a ajuns in Terapie Intensiva intoxicat si a murit după 4 zile

Acuzațiile familiei sunt susținute de declarațiile cadrelor medicale date, ulterior, în fața organelor de anchetă.

Nu am recoltat probele de sânge pentru că nu am avut eprubete. Medicul nu mi-a dat eprubete pentru a putea recolta probele de sânge, a declarat una dintre asistente.

Un alt pacient, o bătrână de 84 de ani a murit acasă după ce familia a cerut externarea din Spitalul Județean Craiova.

Pacienta, cu un picior amputat, ar fi fost scapată de pe o targă de două infirmiere. Apoi a fost lăsată să zacă pe jos și pusă de cele două angajate să se ridice singură, într-un picior.

Am crezut că fac infarct. Mi-au zis să mă proptesc în picior, a declarat pacienta, relatează Protv

Noi nu te ținem. În fișa postului nu scrie că trebuie să cărăm noi 100 de kg, i-au spus asistentele

De pe holul unde a fost lasătă să zacă prabușită ar fi ridicat-o un medic rezident. Aceleași infirmiere ar fi fost puse să o ducă înapoi în salon, dar și de această dată femeile s-ar fi comportat nepotrivit cu ea.

În România, cazurile în care pacienți sunt uciși de neglijența cadrelor medicale par a fi tot mai multe. Numai DImnezeu știe cțte dintre acestea nu sunt documentate

Nu este prima situație în care un pacient internat în Spitalul din Craiova este tratat cu lipsă de respect.

Pe 5 octombrie o femeie de 80 de ani care suferise un accident vascular cerebral a murit tot acolo. Cei responsabili de viața ei i-au facut cu o întrâziere de 4 zile o tomografie computerizată, acuză rudele

Surse alternative: ProTv, A3CNN

Urmăriți Politic Media și pe Google News