Înalta Curte desființează pentru a doua oară rechizitoriul din dosarul Revoluției

Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Înalta Curte desființează pentru a doua oară rechizitoriul din dosarul Revoluției, tirează Agerpres. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au hotărât astăzi că rechizitoriul din dosarul Revoluției, în care fostul președinte Ion Iliescu este acuzat, prezintă nereguli. Ei au stabilit un termen de cinci zile pentru ca Parchetul Militar să decidă dacă menține trimiterea dosarului în instanță sau dacă va refăcea ancheta.

Pe 25 octombrie 2023, Curtea de Apel București a hotărât să înceapă judecarea pe fond a dosarului „Revoluției”, în care Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus, fost șef al Aviației Militare, sunt acuzați de infracțiuni contra umanității. Instanța a considerat atunci că rechizitoriul procurorilor militari este în regulă.

Acuzații au contestat această decizie la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar dosarul a fost repartizat în decembrie 2023 unui complet format din doi judecători. Cei doi judecători nu au reușit să ajungă la o soluție comună, având opinii diferite.

Astfel, cazul a fost redeschis cu intrarea judecătoarei Lia Savonea în complet, iar după o lună de dezbateri, magistrații au stabilit că există nereguli în rechizitoriu. Judecătorii au dat un termen de cinci zile Parchetului Militar pentru a anunța dacă va menține decizia de trimitere în judecată sau va retrage dosarul.

Sursă: Agerpres

Urmăriți Politic Media și pe Google News