Patriarhul Daniel a avut o întâlnire cu ambasadoarea SUA în România

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Patriarhul Daniel a avut o întâlnire cu ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec. Ambasadoarea i-a transmis mulțumiri Patriarhului Daniel

Respectarea şi protejarea libertăţii religioase constituie o valoare esenţială a Statelor Unite şi una dintre priorităţile Departamentului de Stat. Doamna ambasador Kathleen Kavalec s-a întâlnit astăzi cu Preafericitul Părinte Patriarhul Daniel şi i-a mulţumit acestuia şi Bisericii Ortodoxe Române pentru eforturile de combatere a traficului de persoane, sprijinul acordat refugiaţilor şi ajutorul umanitar oferit Ucrainei.

Doamna ambasador s-a întâlnit şi cu Eminenţa Sa Rafael Shaffer, Prim-Rabin al Comunităţilor Evreieşti din România, pentru a discuta despre libertatea religioasă şi dialogul interconfesional şi a mulţumi comunităţii pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni. Ea a subliniat angajamentul SUA de a sprijini comunitatea evreiască şi pe membrii săi de toate confesiunile, a transmis Ambasada SUA

Kathleen Kavalec s-a întâlnit cu Președintele României, Klaus Iohannis în 14 februarie. Atunci, a prezentat scrisorile de acreditare și-a început oficial mandatul în România.

Într-o ceremonie desfășurată la prânz la Palatul Cotroceni din București, doamna ambasador Kavalec și președintele Iohannis au discutat despre prioritățile doamnei ambasador, continuarea cooperării în domeniul securității, prosperitate economică sporită și instituții democratice din ce în ce mai puternice în România–precum și despre multitudinea de modalități de parteneriat dintre națiunile noastre. Au discutat de asemenea despre pașii viitori pentru ca relația bilaterală să devină din ce în ce mai strânsă. De primă importanță printre subiectele discutate au fost războiul Rusiei împotriva Ucrainei, aflat în desfășurare, și destabilizarea acestei regiuni și a lumii de către Rusia.

Urmăriți Politic Media și pe Google News