Peste 400 de cadavre descoperite într-o groapă comună lângă Izium

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Peste 400 de cadavre descoperite într-o groapă comună lângă orașul recucerit Izium. Anunțul a fost făcut de președintele Ucrainei

„Procedurile necesare au început deja acolo. Mai multe informații clare, verificabile – ar trebui să fie disponibile mâine”, a spus Zelenskyi în discursul său televizat de noapte.

Jurnaliştii Associated Press au văzut locul ieri într-o pădure din afara Izium. În mijlocul copacilor se aflau sute de morminte cu cruci simple de lemn, majoritatea marcate doar cu cifre. Un mormânt mai mare purta un marcaj care spunea că conține cadavrele a 17 soldați ucraineni.

Serghei Gorodko, rezident la Izium, a spus că printre sutele îngropate în morminte individuale s-au numărat zeci de adulți și copii uciși într-un atac aerian rusesc asupra unui bloc de apartamente.

Serghei Bolvinov, un investigator principal al poliției ucrainene din estul regiunii Harkiv, a declarat pentru postul de televiziune britanic Sky News că o groapă comună care conținea peste 440 de cadavre a fost descoperită lângă Izium, după ce forțele de la Kiev au intrat în oraș

Forțele ruse au părăsit Izium săptămâna trecută, pe fondul unei contraofensive ucrainene. Miercuri, Zelenski a făcut o excursie rară în afara capitalei pentru a vedea ridicarea drapelului național peste primăria orașului Izium.

Sursă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News