Peste 50 miliarde lei pentru programul Anghel Saligny prevazute în bugetul pe 2022

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Fost ministru al Economiei, în guvernul anterior, arată pe Facebook cum în noul buget propus de coaliția PSD-PNL-UDMR, pentru anul 2022, a fost prevăzută o sumă imensă, 52 de miliarde de lei, care urmează să fie împărțită primarilor, pe modelul vechiului „PNDL”

Claudiu Năsui subliniază planul inițiat de liderul PNL, Florin Cîțu, de a-i atrage pe primari de partea sa, în competiția internă de preluare a șefiei partidului, plan pe care USR l-a respins inițial, lucru care a condus la scoaterea formațiunii lui Dacian Cioloș de la guvernare.

”Este finanțat 100% din bugetul de stat, adică din banii contribuabililor. Și a fost forțat ca să câștige voturile primarilor de la congresul PNL.

Fondurile merg la firmele de partid care au început deja faimoasele proiecte de consultanță. Firme cu mii de contracte cu statul, deținute de apropiații baronilor locali.

Aici nu o să auziți marii economiști vorbind de nicio problemă de impact bugetar, de sustenabilitate, etc. Acolo se vorbește doar dacă vrea cineva să reducă impozitele. Atunci nu sunt bani. Când e vorba de dat bani la partid și baronilor locali, deodată se găsesc bani, chiar dacă ne împrumutăm în neștire.

PNL nu este un partid liberal. Este un partid precum toate celelalte. Singura ideologie este acapararea puterii și banilor contribuabilului. Liberalism ar fi însemnat să crească salariile românilor care muncesc prin reducerea impozitării muncii. De PSD, nu mai zicem nimic. Ei au inventat mecanismul PNDL de cumpărare a primarilor cu banii contribuabililor. PNL doar a preluat schema și i-a explodat bugetul ca să câștige cine trebuie un anumit congres”, a scris Claudiu Năsui pe contul său de facebook.

Urmăriți Politic Media și pe Google News